EVO KAKO DA SAZNATE DA LI VAS PARTNER VARA..



Ispovest: Kako sam saznala da me vara?
„Duboko verujem da nije istina da onaj ko jednom prevari nastavlja to da radi do kraja života“,
ispovedila se za Cosmo dvadesetčetvorogodišnja Slavica, referent prodaje u jednoj poznatoj turističkoj agenciji. „Govorim iz ličnog iskustva, jer sam upravo bila ta koja je obožavala devizu da je ljudski grešiti. Bila sam neverna sve dok pre dve godine nisam upoznala Bogdana. Postali smo dobri prijatelji, a tek posle nekoliko meseci shvatili smo da se dopadamo jedno drugom. Započeli smo vezu i bili srećniji od bilo kog para koji poznajem. Onda smo zapali u krizu. Morao je da promeni posao i nije bio zadovoljan novim radnim mestom i slabijom platom. Smatrao je da zaslužuje više“, seća se Slavica, dok priča neočekivano mirnim glasom.
„Pokušala sam da mu pružim podršku, ali to nije bilo dovoljno - i dalje se osećao loše, možda zato što je više vremena provodila baveći se svojim poslovnim problemima. Onda je naprasno, uprkos lošim finansijama, počeo da kupuje nove krpice i da se doteruje više nego obično. Čak je počeo i da džogira svake večeri ne bi li izgubio višak na stomačiću koji je napravio tokom zime. Često je bio zamišljen, zagledan u daljinu i činilo mi se da vidim prve bore na njegovom čelu. Nažalost, ni u jednom trenutku nisam pomislila da me Bogdan vara, sve dok mi moj rođeni brat nije rekao da ga je video kako se grli i ljubi sa jednom riđokosom devojkom na ulici. Čim sam to čula, uspaničeno sam odjurila kod Bogdana na posao. On je odmah priznao da je mesec dana imao aferu, da ga grize savest i da mu je pao kamen sa srca što mi je priznao. U pitanju je bila njegova nova koleginica“, rekla je Slavica sada već vidno nervozna i uznemirena.
„Nisam dugo izdržala i izjurila sam napolje u suzama. Na ulazu u lift, krajičkom oka videla sam simpatičnu riđokosu devojku kako zamiče u hodnik. Odmah sam znala da je to ona. Sela sam sama u obližnji kafić i razmišljala koliko me boli to što je uradio, koliko sam razočarana, ali i kako je to moja kazna za burnu prošlost. Bogdan je došao. Rasplakao se i stavio glavu u moje krilo pred mnoštvom ljudi. Grlio me je i molio da mu oprostim za najveću grešku koju je napravio. Volim ga i smatrala sam da treba da ga saslušam zarad divnog vremena koje smo proveli zajedno. Razgovarali smo. Shvatila sam da mu je veza sa dotičnom riđokosom koleginicom nakratko podigla ego. Setila sam se i da sam se ja tada bavila svojim problemima. Obećao je da me više nikad neće povrediti na taj način. Nakon dva dana razmišljanja pružila sam mu još jednu šansu jer verujem da se iskreno kaje. Rešena sam da mu oprostim, ali znam da će mi biti potrebno mnogo vremena da prevaziđem bol koji osećam zbog onoga što mi je uradio. On to zna - dao je otkaz u firmi i iz petnih žila se trudio da ponovo pridobije moje poverenje“, rekla je Slavica, dodavši da nikada, ma šta se desilo, neće zažaliti zbog svoje odluke.

„Neću da ga izgubim“

„Moj dečko i ja smo bili u vezi godinu dana“, priseća se dvadesetdvogodišnja Jovana, kojoj je dečko bio važniji i od ponosa. „Bio je divan prema meni i mislila sam da je moj princ na belom konju. Oboje smo išli na Ekonomski fakultet, nismo se viđali baš svako veče, ali mi je često govorio da me voli, dok smo išli na skupe večere ili šetali po romantičnim mestima. A onda sam posumnjala da me vara… Kako? Počeo je da provodi sve više vremena na Internetu. Često se događalo da, kad uđem u njegovu sobu, on odmah ugasi kompjuter. Kad bih ga pitala šta krije od mene, naljutio bi se i ne bismo razgovarali i po nedelju dana zbog toga. Mislila sam da ću da poludim bez njega“, pojasnila je Jovana, ističući da je sve vreme sebe bezrazložno ubeđivala da „možda nije sve tako kao što izgleda“.
„Čim smo se umirili i pomirili, njegovo ponašanje se nastavilo. Bojala sam se da ćemo se stalno svađati, ako počnem da ga ispitujem o tome. Zato sam jednog dana, kad je otišao do prodavnice da kupi vino, uključila njegov komp i pogledala mejlove i Facebook. Uporno se dopisivao sa nekoliko riba, ističući da nije u vezi. Sa jednom je čak zakazao i sastanak za naredni dan, a meni je rekao da mora da ide negde sa tatom. Pronašla sam i fotografije golih devojaka, koje su sve bile zgodnije i mršavije od mene. Izvesna plavokosa Jelena mu je napisala da bi volela da joj kupi neku igračku u seks šopu za njihovo sledeće druženje. Počela sam da se tresem od muke i zamalo da počnem da povraćam“, konačno je otkrila istinu Jovana, ali ni zbog njenog gorkog ukusa nije želela da učini radikalan rez u emotivnoj vezi.
„U strahu od svađe i konflikta sa dečkom kog obožavam, odlučila sam da ćutim, pitajući se da li me i dalje jednako voli. Posle nekoliko dana ponovo sam bila kod njega. Vodili smo ljubav, uradila sam sve šta je hteo i rekao mi je da me voli i da sam ja prava devojka za njega. Bila sam presrećna! Otišla sam da se istuširam. Ostala sam duže pod tušem, pa se napravila velika para u kupatilu. Ugledala sam da se na ogledalu koje je bilo pod parom pojavilo ispisano ime Jelena, kao i nekoliko otisaka dlanova: većih muških i nekoliko manjih ženskih. U trenutku sam shvatila da je ona Jelena sa Interneta bila sa njim u ovom kupatilu... Grlo mi se steglo. Zamalo da počnem da plačem, ali sam rešila da mu ne kažem šta sam videla. Obožavam ga i ne želim da ga izgubim… Da sam mršavija i da imam veće grudi verovatno me ne bi varao… Znam da mogu da se popravim na mnogo načina. Krenula sam u teretanu i nameravam da oslabim. Biću maštovitija u krevetu, a ako treba zarad njega ću pristati na seks utroje. Znam da je to san mnogih muškaraca… I da će me voleti i želeti još više kad shvati da sam spremna na sve zbog njega.“

„Otišla sam zauvek“

„Nebojša i ja smo vršnjaci na pragu tridesete. Bili smo venčani tri godine, a naš sin Luka je imao dve godine kad se sve srušilo“, objašnjava iz svog ugla nepredvidivost sudbine Marija, inače vrlo uspešna poslovna žena. „Moj muž je počeo da se ponaša drugačije nego obično. Prestalo je da ga interesuje ono šta smo ranije radili zajedno, počev od odlaska u bioskop sa klincem, do časova salse u kojima smo oboje uživali. Nije bio raspoložen za vođenje ljubavi, pretvarao se da je premoren, a kada sam potpuno isfrustrirana obukla crni čipkani veš za koji sam dala silne pare, prokomentarisao je da mi lepo stoji i nastavio da čita novine. Dolazio je sve kasnije s posla. Jedne noći probudila sam se i videla ga kako u mraku kuca poruku na mobilnom. Intuicija mi je govorila da nisam jedina žena u njegovom životu“, bila je svesna u startu Marija. „Požalila sam se svojoj najboljoj prijateljici i kumi Andrei. Ona me je ubedila da Nebojša ima mnogo obaveza na poslu i da stres čini svoje. Poverovala sam da će sve biti u redu i da će naša mala porodica uskoro biti srećna i zadovoljna kao pre. Baksuznog dana sam krenula u TC „Ušće“. Nebojša je ostao kod kuće sa Lukom, pošto sam najavila da ću se zadržati barem tri sata, da bih sve obišla na miru. Šoping centar je bio neočekivano zatvoren zbog neke poplave, a ja sam se neplanirano vratila kući. Poljubila sam usnulog Luku, a onda sam otišla u našu spavaću sobu da se presvučem. Otvorila sam vrata i umalo doživela moždani udar - moja venčana kuma, moja Andrea, jahala je mog golog muža na našem bračnom krevetu. Oboje su uzdisali i stenjali, a ona je bila zajapurena. Nebojša ju je grabio za grudi i u tom trenutku me je ugledao. Suze su mi nagrnule na lice. Izašla sam iz sobe, uzela Luku u ruke. Nebojša je vikao za mnom da stanem, ali ga nisam slušala, već sam sela u auto. Okrenula sam se i otišla zauvek. Otišla sam kod roditelja. Danima sam plakala i želela da moj muž i moja kuma nestanu sa lica zemlje. Izdali su me moji najbliži“, priseća se suznih očiju Marija.
„Dve nedelje nisam išla na posao. Nebojša me je zvao da se pomirimo, kukao i molio, ali ne želim ni da ga vidim. Ne mogu da shvatim da je mogao da me vara, a još sa mojom kumom u našem krevetu, dok je u susednoj sobi spavao naš anđeo! Ona nije ni zvala. Ubeđena sam da njegova izvinjenja ne znače ništa i da se muškarci koji varaju ne menjaju. Ne znam ko me je više povredio, muž ili prijateljica koju znam pola svog života. Nebojša redovno viđa Luku, jer ne želim da naš sin raste bez oca, ali ni ja ne želim da živim uz lažova i izdajicu. Svaki put mi po nekome iz porodice poruči da želi da se pomirimo, jer sam ja navodno prava i jedina žena za njega. Shvatila sam da nije važno da li sam ja prava za Nebojšu, već to da on nije pravi čovek za mene. Za koji dan ću podneti zahtev za razvod braka. Nažalost, ne znam kada ću ponovo početi da verujem ljudima“, završila je Marija, koja je ostala bez muža, ali i pokazala kako se donose zrele životne odluke.

10 znakova koji bude sumnju

  • Vaš dragi provodi sate na Internetu, a kad god se vi pojavite brzo gasi kompjuter da ne biste videli šta je gledao.
  • Sa posla se vraća sve kasnije, a mobilni mu je ugašen kada ga zovete.
  • Njegov interes za seks sa vama je sve manji, čak i kada ste u izazovnom vešu.
  • Zamišljen je i provodi mnogo više vremena ispred ogledala nego ranije.
  • Vaš izabranik je odjednom počeo da vam brani da gledate njegov imejl i SMS poruke na mobilnom telefonu.
  • Svaki put kada sednete u automobil vaše sedište je drugačije prilagođeno, iako on kaže da ne vozi nikog drugog osim vas.
  • Naprasno je obnovio svoj stari donji veš i kupio moderni parfem.
  • Kada dođe s posla, ili posle izlaska sa muškim društvom, na njemu osećate miris ženskog parfema.
  • U njegovoj jakni pronašli ste kondome, koje zajedno ne koristite.
  • Kada ga „neko“ pozove telefonom, udalji se od vas da ne možete da ga čujete.  
       Izvor: cosmopolitan.rs 

Primjedbe