URNEBESNO: Inspektor slomio nogu bježeći od konobara koji mu je nosio račun ! ! !

Fiskalizacija

Fiskalni inspektor slomio nogu bježeći od konobara koji mu je nosio račun...

Inspektor je vjerojatno propustio primijetiti da je konobar bivši nogometaš koji može uhvatiti i njemačkog ovčara ako zaboravi uzeti račun.


Related image

Tridesetpetogodišnji inspektor Marko T. slomio je bedrenu kost nakon što je pokušao pobjeći iz restorana bez fiskalnog računa. Dio je to novog programa kojim inspektori, uz fiskalne blagajne, kontroliraju i sposobnost konobara da uruče gostu njegov račun. Marko je svoj posao odradio besprijekorno, popio je piće i platio uslugu te je, kad se konobar okrenuo da mu izda račun, zbrisao u nepoznatom smjeru.
No baš kada je pomislio da se može vratiti u restoran i zatvoriti ga zbog neizdavanja računa, vidio je konobara kako sumanutom brzinom trči prema njemu držeći račun u ruci.
Bilo je strašno, trčao je prema meni s luđačkim pogledom kao da nisam niti platio račun. Ne mogu vjerovati na što su ljudi danas sve spremni samo kako bi pošteno poslovali - prisjetio se inspektor Marko.

Marko nije puno razmišljao nego je počeo bježati. No to nije imalo previše smisla jer ga je konobar lako sustizao. Stoga je odlučio izvesti manevarski zaokret. Iako je ideja u njegovoj glavi izgledala jednostavno, nije se uspio zaustaviti te je pao niza stube i slomio nogu. Konobar mu je odmah priskočio u pomoć, pozvao Hitnu i spremio mu račun u lijevi džep.
Svi moji konobari trče 100 metara ispod 10 sekundi, to je jedan od uvjeta za zapošljavanje u ovom restoranu. Osim toga, učimo ih kako prepoznati maskiranog inspektora te kako mu izdati račun i prije narudžbe jer danas jednostavno ne možete biti sigurni hoće li on zaista i konzumirati uslugu ili samo želi platiti i pobjeći bez računa - objasnio je Jura Parać, vlasnik restorana.

U Splitu je nedavno i osnovan kamp za obuku "jurišnih konobara", koji su za sada jedina obrana od "maskirnih inspektora", koji imaju samo jedan zadatak, ne uzeti račun.
Izvor: news-bar.hr


Primjedbe